7 april 2018
16:15

SK Argo

Referat: Fröjdens FK - SK Argo

Säsongens andra match skulle spelas mot SK Argo på Heden 2. Förutsättningarna var optimala. Härligt vårväder, lördag eftermiddag, MP hade bokat bord på Foxes efter matchen och dessutom ställde Fröjdens upp med ett starkt lag. Eller som Simpa Viken uttryckte det innan matchen: ”Det här måste världshistoriens bästa divison 6-bänk”. Om det var för att han själv satt på bänken förtäljer inte historien. Vår eminente tränare Darko skrattade dock gott åt detta uttalande och det framgick med all tydlighet att han inte delade den gode Vikens åsikter. Om det var för att Darko dagen till ära var ombytt och alltså satt på samma bänk förtäljer inte heller detta historien. Förutom gamla bekantskaper som Philip och Hansson fanns även Erik Olsson med på bänken som därmed gjorde seriedebut för Fröjdens. Kul såklart.

Fröjdens ställde upp med följande lag:

Målvakts-Rickard
Tenenbaum-Robin(K)-Putte-Nicklas
Calle-Mattsson
Mange-Sävenek-Bäckis
Naser

Kanske världshistoriens bästa division 6-bänk: Viken, Darko, Hansson, Philip och Erik

Matchen blåses igång och det märks tidigt vilka som är mest på hugget. Nämligen de vinröda hjältarna i Fröjdens. Det dröjer dock fram till minut 22 innan Fröjdens hittar nätet. Naser bjuds på ett friläge efter ett motlägg. Naser gör som vanligt mål. 1-0 och glada miner. Bara tre minuter senare får division 6C:s Lionel Messi, alltså Viktor Bäckström, hitta nätet genom en riktig pärla. 2-0. Kul. I matchminut 42 gör Fröjdens 3-0. Efter en tilltrasslad situation hamnar bollen i nät efter att Mattsson och en försvarare tävlat om vem som skulle vara sist på bollen. Mattsson firar emellertid målet som om det var julafton i Uddevalla, men är det verkligen han som ska noteras för målet? Mer om detta senare.

Fröjdens går till halvtidsvila med betryggande 3-0. Tugget i paus går mest ut på att fortsatta spela som vi gjort.

Andra halvlek blåses igång och det ser ut ungefär som tidigare. Fröjdens trillar boll och har det ganska mysigt ute på planen. 4-0 kommer genom Naser som därmed gör sitt andra för dagen. Kort därefter blir Bäckis fälld i straffområdet. Han vill ha straff. Domaren vill ha straff. Det blir straff. Robin kliver fram och gör såklart mål från 11 meter. I vanlig ordning hur säkert som helst. 5-0. Fröjdens gör några byten. Bland annat kommer Viktor Hansson in på plan och han gör 6-0 i matchminut 68. Sen tyckte Mange ”Magnus” Svantesson att han också ville göra mål. Så då gjorde han det. Fyra stycken. Inom loppet av sju minuter gick Fröjdens från 6-0 till 10-0. Mange svarade alltså för samtliga av dessa fyra strutar. Trevligt.

Matchen slutar 10-0 till de vinröda och det är såklart omöjligt att inte glädjas åt detta. Stundtals spelade Fröjdens riktigt skojig tiki-taka-fotboll och kontrollerade matchen fullständigt från minut ett till det att domare Christian Bergenholtz satte pipan i munnen och förkunnade att alla får gå och duscha.

Men hur var det då med 3-0-målet? Meningarna gick isär i omklädningsrummet huruvida Mattsson eller Argo-spelaren gjort målet. Mattsson hävdade såklart att det var hans mål. Vissa höll med honom och vissa var emot. Den gode Mattsson blev sedan lite stursk och basunerade även ut att det var: ”Ett skitsnyggt mål”. Detta uttalande fick dock inget medhåll överhuvudtaget. Förbundet har hur som helst bedömt målet som självmål. När Mattsson nås av uppgifterna rasar han. ”Skandal” utbrister han och vi får väl se hur ärendet fortskrider. Nåväl.

Sammanfattningsvis en riktigt härlig match sett med Fröjdens-ögon denna sköna lördag, 7 april 2018.

Nästa match går även den på Heden 2 då vi tar emot Tynnered FC. Lördag 14 april klockan 12.15. Vi ses då!